Lidingöpolitiker kritiserar enhörning i Malmö

Den rosa enhörningen på Gustav Adolfs torg i Malmö, som är en del av stadens satsning på World Pride-året 2021, kritiseras av Lidingös kommunledning.
Den rosa enhörningen på Gustav Adolfs torg i Malmö, som är en del av stadens satsning på World Pride-året 2021, kritiseras av Lidingös kommunledning. Foto: Johan Nilsson/TT

Malmös satsning på en sex meter hög rosa enhörning på ett av stadens torg inför World Pride, som hålls i Malmö och Köpenhamn i sommar, kritiseras av moderater på Lidingö och i Stockholm.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Daniel Källenfors, moderat kommunstyrelse­ordförande på Lidingö, kallar enhörningen för ett slöseri med skattepengar. Eftersom Malmö är en av de kommuner som tar del av pengar från det kommunala utjämningssystemet anser han att kommunen har ett särskilt stort ansvar när skattepengar spenderas.

– Lidingö betalar väldigt mycket i utjämningssystemet till svagare kommuner som Malmö. Då vill vi se att de pengarna går till kommunens kärnverksamhet och bygger Malmö på ett bra sätt, inte till enhörningar, säger han till P4 Malmöhus.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons