”Liberalernas förslag är skadligt för vården”

Privat
Privat Foto: Gustav Soler

Miljarder bör gå till det viktigaste inom vården. Inte missriktas till ogenomtänkta projekt. Det skriver vårdentreprenören och läkaren Gustav Soler i en replik till Liberalernas förslag.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är med viss besvikelse jag läser debattartikeln på SvD Debatt, skriven av Jan Björklund (L) och Anna Starbrink (L) gällande satsningen på digitalisering inom vården. Satsningen på vården i sig är inte fel och intentionerna säkerligen goda men målet är såväl insiktslöst som på sikt skadligt för Sveriges sjukvård.

Det ligger i sakens natur att vi människor alltid prioriterar oss själva och våra anhöriga högst och därför kan ens egna nageltrång eller missprydande hudförändring upplevas mer akut än din grannes hjärtsvikt och stroke. Vårdpersonalens uppgift är att med de ytterst begränsade gemensamma medel som finns ge alla vård och råd, men i rätt turordning. Ingen vettig människa kan motsäga det rimliga i att vårdpersonalen själva skall prioritera detta och därför ska heller inte politiker undergräva detta genom missledande locktoner i debattartiklar.

Annons
Annons
Annons