Hela denna artikel är en annons

Levererar i filtar – i stället för papplådor

Johanna Ljunggren, hållbarhetschef på det svenska inredningsföretaget Kinnarps, är gäst i den nya podcasten Framtidens industri. För programledaren Elin Häggberg berättar hon om Kinnarps hållbarhetsarbete som är djupt rotat i bolagets dna.

EXTERN LÄNK: Lyssna på avsnittet av Framtidens industri med Kinnarps härkinnarps.se

Kinnarps grundades i det lilla västgötska samhället med samma namn på 1940-talet, och än i dag ligger huvudkontoret och en av koncernens fabriker kvar i Kinnarps. Johanna Ljunggren berättar i podcasten Framtidens industri om Kinnarps hållbarhetstänk, som är ett arv från bolagets grundare Jarl och Evy Andersson. De var måna om att inte slösa med resurserna och i dag märks det till exempel i hur de levererar sina varor till kunderna.

– Redan på 1970-talet tog de initiativ till att transportera produkterna i egen regi. I samband med att de skaffade den första egna lastbilen bytte de även ut det traditionella förpackningsmaterialet och började använda filtar istället för papplådor, säger Johanna Ljunggren i Framtidens industri. Hon fortsätter:

– Vi levererar fortfarande våra produkter så. Efter leverans tar vi sedan tillbaka filtarna och återanvänder dem. På det här sättet spara vi ungefär 270 kilo förpackningsmaterial per container och får dessutom in mer produkter i lastbilarna.

Utöver detta pratar de i avsnittet även om hur Kinnarps arbetar för att återanvända material, förlänga produkternas livslängd, ett nytt projekt för funktionshyra och mycket mer.

EXTERN LÄNK: Lyssna på avsnittet av Framtidens industri med Kinnarps härspoti.fi
EXTERN LÄNK:  Lyssna på alla avsnitt av Framtidens industri härspoti.fi
Annons
Annons
Annons