Levande musik i 90 minuter

Per Sinding-Larsen och Kristian Luuk startar Popcirkus ikväll. 90 minuter av levande musik från klubbscenen. Frågan är hur stor chansen är att en lättrörlig publik stannar så länge framför rutan. –Vi kanske kan sätta upp en gravsten över programmet redan nu, skrattar Per Sinding-Larsen.

Under strecket
Publicerad
LARS PEHRSON
Foto: LARS PEHRSON
Annons

Per Sinding-Larsen, som i början av 1990-talet var med och startade ZTV, konstaterar att det på SVT finns en ”farlig och nostalgisk dröm som nästan sitter i väggarna” om att återuppliva Måndagsbörsen, ett program som sändes 1979–1984 på måndagskvällar. Banden spelade live från Hamburger Börs och bland programledarna fanns spanaren Jonas Hallberg.

– Skillnaden är att det då bara fanns två tv-kanaler och en musikbransch som hade råd att flyga in internationella artister. Jag har varit skeptisk till att göra ett nytt liveprogram men nu har det kommit en helt ny generation artister och det finns ett enormt musikintresse. Jag hör minst en ny bra svensk låt varje dag och för att överleva idag måste man kunna framföra sin musik, bli en musikant. Det räcker inte med att sitta och mumla i en studio.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons