Annons
X
Annons
X

Lettström: Jag pratade med kungen

Kungen kände till vännen Anders Lettströms försök att tysta ner skandalerna som beskrevs i boken Den motvillige monarken. Det säger Lettström i bandinspelningar som publiceras av Aftonbladet.

Av TT

På Lettströms uppdrag försökte Daniel Webb, ombud åt den grovt kriminelle Milan Sevo, få porrklubbsägaren Mille Markovic att dementera uppgifterna i boken. Kungen har i en TT-intervju förnekat all kännedom om Lettströms kontakter med kriminella.

Förutom Markovic dementi ville Lettström också köpa de påstådda skandalbilderna på kungen, skriver Aftonbladet. Nedtystningsförsöken ska ha pågått under ett flertal månader, men ingen överenskommelse slöts med Markovic.

Kungen har öppet tagit avstånd från Lettström och i en intervju med TT i maj förnekade han all kännedom om kontakter med kriminella. I bandupptagningar gjorda av Daniel Webb hävdar dock Lettström att han informerat kungen om sina förehavanden.

Annons
X

– Efter vårt möte på Kungsholmen pratade jag med kungen på kvällen. Då berättade jag att du hade sagt att han Mille kunde tänka sig att dementera, och då ville han ha betalt för det. Du visste inte hur mycket, men du trodde att det låg mellan en och två miljoner, säger Lettström till Webb i bandinspelningen.

Vid ytterligare ett tillfälle upprepar Lettström att han talat med kungen om kontakten med Markovic.

– Om vi betalade Mille för en dementi så skulle han också se till att några av hans källor skulle dementera. Det var vad paketet innehöll och då nämnde jag det för kungen, säger Lettström enligt Aftonbladet.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Ljudklippen med samtalen mellan Lettström och Webb har inte tidigare publicerats. Lettström vidhåller dock att kungen inte känt till hans kontakter med Daniel Webb och hävdar att ljudmaterialet är manipulerat.

  – Det är som ett fotomontage, fast i det här fallet är det ljud. Det är taget från ett annat sammanhang, säger Lettström till Aftonbladet.

  Företaget Voxanalys och brittiska experter på ljudanalys har, på Aftonbladets uppdrag, granskat ljudklippen. Både de svenska och brittiska experterna gör bedömningen att inspelningarna inte manipulerats, modifierats eller klippts ihop från olika inspelningar.

  Hovets presschef Bertil Ternert vill inte kommentera saken ytterligare, utan menar att uppgifterna om inspelningarna redan har publicerats och kommenterats. Presschefen tillägger dock att uppgiften om att kungens telefon skulle avlyssnats av Rikskrim, vilket påstås av Lettström på inspelningarna, är ”anmärkningsvärd”, skriver Aftonbladet.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X