Lena Micko svarar Inga-Britt Ahlenius om statens funktionalitet

Lena Micko presenteras 2019 som ny civilminister efter Ardalan Shekarabi. Lena Micko är tidigare kommunalråd och andre vice ordförande för Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Lena Micko presenteras 2019 som ny civilminister efter Ardalan Shekarabi. Lena Micko är tidigare kommunalråd och andre vice ordförande för Sveriges kommuner och landsting (SKL). Foto: Henrik Montgomery/TT

Det är inte i förvaltningsmodellen som våra utmaningar ligger, skriver civilminister Lena Micko (S) i ett svar på Inga-Britt Ahlenius kolumn ”Staten är inte vilket kontor som helst”. Inga-Britt Ahlenius svarar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Inga-Britt Ahlenius skriver i sin ledarkolumn om vikten av en stark stat som en grundbult för ett väl fungerande samhälle. Värden som effektivitet, transparens, balanserande kontrollmekanismer och ett självständigt rättsväsende utgör en självklar grund för vår förvaltningsmodell som det idag råder bred enighet om. Som civilminister välkomnar jag förvaltningspolitisk debatt men beklagar den något nyansfattiga svartmålning som tyvärr präglar delar av kolumnen. Svensk förvaltning står sig stark, förtroendet bland medborgarna för våra offentliga institutioner är högt och korruptionen är mycket låg i en internationell jämförelse.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons