Lena: ”Hittepå-veganen” la 2 cm ost på 1 cm smör

Signaturen Lena dukade upp ”en storslagen frukostbuffé” – och blev irriterad på en gäst.
Signaturen Lena dukade upp ”en storslagen frukostbuffé” – och blev irriterad på en gäst. Foto: TT

Kan man som gäst kräva att värden ska anpassa maten efter ens egna preferenser? Läsar­reaktionerna strömmade in efter senaste Uppförandekoden. Här är ett urval.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Ill: Thomas Molén

Magdalena Ribbing (1940–2017) var en svensk författare och etikettexpert. Sofia Larsson är sedan 2018 SvD:s etikettexpert.

Foto: TT och SvD

Smör och västerbottenost – lämpligt på macka för vegan?

Foto: TT

Vegobullar hade gjort Tokyo tråkigt.

Foto: TT

Illustration: Thomas Molén

Annons

Jag vill bara säga två saker:

1) Själv tycker jag det är lika viktigt att vara en god värd som att vara en god gäst. Med det menar jag att man som värd skall försöka att servera (både mat och dryck) som passar sina gäster. Men å andra sidan kan man som gäst istället för att komma med krav och kommentarer antingen äta det som man vill äta eller äta och hålla god min.

Annons
Annons
Annons