Lena Ek (C): ”Det är oroande”

SvD:s reportrar
uppmätte rekordhöga halter av den hormonstörande kemikalien bisfenol A i sina kroppar efter att ha ätit mat från vanliga konservburkar. ”Bekymersamt och oroande”, säger miljöminister Lena Ek (C) men föreslår inga åtgärder.

Under strecket
Publicerad
Josefins konservmeny:
DAG 3
Frukost: Sardiner i tomatsås. 
Frukostpålägg - räkröra (burk) på knäckebröd.
Lunch: Kycklingsoppa. Tonfisk, oliver, gröna bönor (i sallad med rödlök, potatis, kapris), majs. Fruktcocktail.
Middag: Tonfisk i thaisås, öl.

DAG 4
Frukost: Ananas- och mangojuice på burk. Sardiner i tomatsås på knäcke-
bröd.
Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. 
Lunch: Ravioli, majs på burk, lättöl.
Mellanmål: Ananasringar.
Middag: Vita bönor i tomatsås.

Josefins konservmeny: DAG 3 Frukost: Sardiner i tomatsås. Frukostpålägg - räkröra (burk) på knäckebröd. Lunch: Kycklingsoppa. Tonfisk, oliver, gröna bönor (i sallad med rödlök, potatis, kapris), majs. Fruktcocktail. Middag: Tonfisk i thaisås, öl. DAG 4 Frukost: Ananas- och mangojuice på burk. Sardiner i tomatsås på knäcke- bröd. Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. Lunch: Ravioli, majs på burk, lättöl. Mellanmål: Ananasringar. Middag: Vita bönor i tomatsås.

Hannes konservmeny:
DAG 3
Frukost: Tonfisk på burk, knäckebröd.
Lunch: Sallad Nicoise, kaffe i plastmugg, läsk, Konserverade ananasringar, fruktcocktail.
Middag: Thaigrönsaker, kokosmjölk, läsk.

DAG 4
Frukost: Tonfisk på burk, bönsallad i konservburk, keso, läsk.
Lunch: Thaigryta (rester), majs, läsk.
Mellanmål: Fruktcocktail.

Hannes konservmeny: DAG 3 Frukost: Tonfisk på burk, knäckebröd. Lunch: Sallad Nicoise, kaffe i plastmugg, läsk, Konserverade ananasringar, fruktcocktail. Middag: Thaigrönsaker, kokosmjölk, läsk. DAG 4 Frukost: Tonfisk på burk, bönsallad i konservburk, keso, läsk. Lunch: Thaigryta (rester), majs, läsk. Mellanmål: Fruktcocktail.

Marias konservmeny:
DAG 3
Frukost: Tonfisk, grapefruktjos, smörgås med ost.
Lunch: Kycklingsoppa, tonfisksallad, läsk. Fruktcocktail.
Middag: Thaicurry (kokosmjölk, wokgrönsaker på burk, lite kyckling) ,ris. Läsk.

DAG 4
Frukost: Tonfisk, te i plastmugg och en ostsmörgås.
Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. 
Lunch: Ravioli, lättöl.
Mellanmål: Ananasringar, läsk.
Middag: Thaicurry (rester) ,ris.

Marias konservmeny: DAG 3 Frukost: Tonfisk, grapefruktjos, smörgås med ost. Lunch: Kycklingsoppa, tonfisksallad, läsk. Fruktcocktail. Middag: Thaicurry (kokosmjölk, wokgrönsaker på burk, lite kyckling) ,ris. Läsk. DAG 4 Frukost: Tonfisk, te i plastmugg och en ostsmörgås. Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. Lunch: Ravioli, lättöl. Mellanmål: Ananasringar, läsk. Middag: Thaicurry (rester) ,ris.

Henriks konservmeny:
DAG 3 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Fruktcocktail.
Lunch: Tonfisksallad, läsk, ananas.
Middag: Ärtsoppa, folköl, kaffe i plastmugg. Fruktcocktail.

DAG 4
Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg.
Lunch: Ravioli, folköl.
Mellanmål: glass på kondenserad mjölk.

Henriks konservmeny: DAG 3 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Fruktcocktail. Lunch: Tonfisksallad, läsk, ananas. Middag: Ärtsoppa, folköl, kaffe i plastmugg. Fruktcocktail. DAG 4 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Lunch: Ravioli, folköl. Mellanmål: glass på kondenserad mjölk.

Annons

Vad tänkte du när du fick se våra resultat?

– Det finns väldigt mycket kemikalier i vår omvärld som vi inte vet exakta effekter av, det här är inte ett område som är färdigresonerat på vårt sätt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons