Annons

Janerik Larsson:Lektioner från dem med bristande självdistans

2015-09-06 Statsminister Stefan Löfven (S) talar på Medborgarplatsen i Stockholm under en manifestation till stöd för flyktingar under parollen "Refugees Welcome" på Medborgarplatsen i Stockholm, arrangerad av de politiska ungdomsförbunden i Stockholm.
2015-09-06 Statsminister Stefan Löfven (S) talar på Medborgarplatsen i Stockholm under en manifestation till stöd för flyktingar under parollen "Refugees Welcome" på Medborgarplatsen i Stockholm, arrangerad av de politiska ungdomsförbunden i Stockholm. Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYR N

Klimatet är den nya invandringsfrågan men vad har vi lärt? Den lätt provocerande frågan ställer Petter Bergner i Västerbottens-Kuriren. Han gör det med tydligt deklarerad självinsikt.

Under strecket
Publicerad

Nu har klimatfrågan på sätt och vis blivit den nya invandringsfrågan, men är medier och opinionsbildare tillräckligt självkritiskt reflekterande denna gång? Det är frågan han ställer sig och skriver sammanfattningsvis:

Apropå invandringsdebatten kan man notera att tongivande debattörer, som förr ägnade all kraft åt att försvara öppna gränser, nu går all in för klimatfrågan. En välvillig tolkning är att folk helt enkelt har blivit ”medvetna” på nytt, ungefär som när en biståndsgivare ena halvåret skänker till Rädda Barnen och nästa gång till någon annan behjärtansvärd organisation.

Annons
Annons
Annons