Annons
X
Annons
X

Leif GW Persson på väg från TV 3

Av Spektra, TT

Efter elva år verkar Leif GW Persson vara på väg att lämna TV 3:s långkörare ”Efterlyst”. Han ska enligt uppgift påbörja ett nytt tv-projekt i SVT.

Leif GW Persson har gjort sig känd som frispråkig och många gånger fyndig expertkommentator i TV 3:s kriminalprogram ”Efterlyst”. 1998 tog han över efter Brynolf Wendt som sakkunnig vid sidan av programledaren Hasse Aro.

Nu verkar det dock som om Leif GW Persson är på väg att lämna TV 3. Till TT Spektra säger Leif GW Persson att han efter elva år på TV 3 tycker att det har blivit dags att gå vidare.

Annons
X

– Detta är inget som är bestämt och vi har inte gjort klart något. Men jag börjar bli gammal och det finns yngre förmågor som kan ta över efter mig i ”Efterlyst”. Vi ska träffas ganska snart och bestämma hur framtiden blir, säger han.

Enligt uppgift ska det nya programmet vara i samma genre som ”Efterlyst” och hans roll kommer även på SVT vara som någon form av expert.

På SVT är man än så länge förtegen om det kommande projektet men bekräftar att Leif GW Persson är aktuell för någon av de två kanalerna.

– Det stämmer att vi för diskussioner med Leif GW Persson. Det är vad vi kan säga just nu, säger Åsa Pause, projektledare på SVT.

Niklas Kjellberg/ TT Spektra
Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X