Annons
X
Annons
X

Lehmans fastigheter knoppas av till ägarna

De problematiska fastighetstillgångar som Lehman gör sig av med har ett värde på 25–30 miljarder dollar och kommer att knoppas av till den anrika investmentbankens ägare. Tillgångarna kommer att samlas under namnet Real Estate Investments Global, ett bolag som ska börsnoteras.

Av Reuters, TT

Avknoppningen gör att Lehmans ägare sitter kvar som ägare av tillgångarna, men att de inte längre tynger den 158-åriga institutionens balansräkning.

Analytiker som nyhetsbyrån Reuters talat med verkade initialt inte särskilt imponerade av onsdagens beska piller från Lehman-ledningen.

– Den underliggande osäkerheten finns fortfarande kvar vad gäller Lehmans framtid. Den vanligaste reaktionen bland bedömare är egentligen att problemet inte har fått sin lösning, säger Doug Roberts, chefstrateg på Channel Capital Research.

Annons
X

– Initialt tycker jag att de visat att de klarar av att göra det rätta. Men faktum kvarstår att det är en institution i en allvarlig kris. De behöver någon som håller dem flytande för närvarande, säger Angus Campbell, försäljningschef på Capital Spreads.

Det nyligen avslutade kvartalets preliminära resultat, en förlust på 5:92 dollar per aktie, kan jämföras med en genomsnittsprognos på 3:35 dollar per aktie i en Reutersenkät.

Resultatet tyngs av nedskrivningar och förluster på handelspositioner, som i sin tur gör att nettoomsättningen hamnar på minus 2,9 miljarder dollar.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  TT/REUTERS

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X