Annons
X
Annons
X

Legendariska Ritz öppnar igen

Sophia Loren, Ernest Hemingway och Coco Chanel är bara några av stjärnorna som bott på det klassiska lyxhotellet Ritz i Paris. Efter en lång och dyrbar renovering öppnar 118-åringen på nytt framåt sommaren.

[object Object]
Tjusigt så det förslår på Ritz. Foto: Ludovic Maisant/Corbis

**”Ritz är världens **mest romantiska hotell. En kvinna känner sig verkligen älskad av sin man om han bjuder henne hit”. Så sa Sophia Loren, en av de många berömda stamgäster som fastnade för Paris-hotellet Ritz romantiska aura.

Hotellet, som ligger på Place Vendôme i första arrondissementet, öppnade 1898 och var en omedelbar succé. Bland gästerna märktes kungligheter, statsöverhuvuden, industrimagnater, skådespelare och societetsfolk. Ingrid Bergman, Evita Perón, Theodore Dreiser och Sophia Loren ville alla ta del av den glamourösa aura som skapades av hotelldirektören Cesar Ritz.

Coco Chanels svit. Foto: Ritz/Facebook.com

En av de mest kända gästerna var Coco Chanel. Den banbrytande designern hade en hel våning ovanpå Chanels flaggskeppsbutik på Rue Cambon, ett stenkast bort. Trots det sov hon varje natt i en av de rymligare sviterna ända fram till sin död 1971.

Annons
X

Även författarna älskade Ritz. Hemingway hällde i sig så många cocktails att baren till sist uppkallades efter honom. Och på sin dödsbädd önskade Marcel Proust en enda sak sak – en klunk av en äkta Ritz-öl. Den enda författare som inte förstod sig på Ritz var Oscar Wilde. Han tyckte att hissarna var alldeles för snabba och belysningen för stark.

**De senaste fyra **åren har Ritz varit stängt för renovering. i vår/ sommar vaknar hotellet äntligen upp ur sin skönhetssömn. Det var längesedan en Paris-weekend kändes så angelägen.

Annons

Tjusigt så det förslår på Ritz.

Foto: Ludovic Maisant/Corbis Bild 1 av 2

Coco Chanels svit.

Foto: Ritz/Facebook.com Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X