Legendar ska styra upp LA Galaxy

Ruud Gullit tar upp sin tränarkarriär. I går meddelades att den forne holländske supermittfältaren ska coacha David Beckhams klubb Los Angeles Galaxy.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ruud Gullit, 45, var senaste aktuell som tränare i den holländska klubben Feyenoord (04-05). Dessförinnan har han bland annat varit spelande tränare för Chelsea. Nu tar han klivet över Atlanten. När försäsongen drar i gång tidigt nästa år är Gullit som ska se till att LA Galaxy når de framgångar som lyst med sin frånvaro, trots David Beckham i laget. LA Galaxy missade slutspelet i årets liga. Gullit ersätter Frank Yallop som i måndags lämnade klubben för det helt nya laget San Jose Earthquakes, som konkurerrar i ligan nästa år.

Ruud Gullit, som de senaste två åren arbetat som fotbollsanalytiker på Sky Sports, har skrivit på ett treårskontrakt för klubben. Galaxys ordförande Alexi Lalas kommenterar valet av tränare med att han ville ha någon som både kunde påverka laget positivt och samtidigt betyda mycket för sporten och ligan på samma sätt som David Beckham gjort.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons