X
Annons
X
Recension

Alla gånger jag inte dog Lefebvre matar på men löper inte linan ut

Våld, passionerat sex, terrorism, pedofili, döda barn. Geneviève Lefebvre vindlar sig fram mellan känslolägen, stämningar och minnen. Men Jenny Aschenbrenner blir inte klok på vad författaren vill skildra.

Foto: Sekwa, Julien Faugère

Vad har ett trasigt kvinnoliv i Montreal med terrordåden i Bryssel att göra? Hur hänger människoöden ihop, eller gör de inte det, är det själva det slumpmässiga i hur vi möts och påverkar varandra som är poängen med denna berättelse?

Jag blir inte riktigt klok på vad den franskkanadensiska författaren Geneviève Lefebvre egentligen försöker skildra i sin roman "Alla gånger jag inte dog". Hon börjar i en brutal scen där ett berättarjag i sitt hem överfalls av en man som tycks vara hennes make, en man som med våld vill tvinga henne till underkastelse, som misshandlar och våldtar henne medan hennes lille son skriker i rummet intill. Sedan ett hopp till hur samma kvinna kastar sig på ett flyg till Bryssel för att träffa en man, Matt, som kanske kan bli hennes älskare. En annan man än den misshandlande, som i sin tur är en annan än den hon just blivit lämnad av, tror jag?

Foto: Sekwa, Julien Faugère Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X