Annons

Mia led av förlossningsskador i fem år: ”Mardröm”

”Nu slutar vi acceptera det här. Är det något som känns fel så är det antagligen fel”, säger Mia Fernando appropå att kvinnor ska vara besvärliga patienter.
”Nu slutar vi acceptera det här. Är det något som känns fel så är det antagligen fel”, säger Mia Fernando appropå att kvinnor ska vara besvärliga patienter. Foto: Emma-Sofia Olsson

Mia Fernando fick en kraftig underlivsbristning under förlossningen, som hon beskriver som en mardröm. Det hann gå fem år innan skadan lagades rätt. Under tiden hjälpte hon andra mammor på sin blogg – och skrev en bok.
– Jag vill påverka kvinnor att vara besvärliga patienter.

Under strecket
Publicerad

”Varje gång vi skrev; ”så här kan det bli efter en graviditet ”, så var det alltid någon bloggläsare som skrev; ”det här är det aldrig någon som har berättat” eller ”jag trodde jag var ensam om det här”. Mia Fernando om turerna kring det som blev boken Mammaroll och snippkontroll.

Foto: Emma-Sofia Olsson Bild 1 av 1

Mia Fernando såg fram emot förlossningen. I väntans tider drev hon bloggen BakingBabies tillsammans med sin man. Men förlossningen förvandlades till en skräckupplevelse.

– Jag fick en grad fyra-bristning som är den värsta sorten. Den opererades men det blev inte rätt och det tog fem år innan det upptäcktes och kunde lagas.

Annons
Annons
Annons