Laxfilé med kokta primörer Sommarsill Grillad flintastek med ugnsstekt rödlök Jordgubbstrifle

Under strecket
Publicerad
Annons

4 portioner: 4 portionsbitar laxfilé à 130 g salt, peppar kokta primörer, t ex sparris, knipplök, morötter vatten, salt Tillbehör: kokt potatis örtagårdssås citronklyftor 1. Grilla eller stek laxen 4-8 min per sida. 2. Koka grönsakerna nästan mjuka i lätt saltat vatten. 3. Servera med tillbehören.

4 portioner: ca 1 kg kalla kokta färskpotatisar 2 burkar (à 200 g) matjessill, i bitar 2 tunt skivade röda lökar 1 knippa rädisor, grovt hackade 1 knippa gräslök, hackad Sås: 2 dl crème fraiche, gärna lätt 1 dl majonnäs, gärna lätt salt, peppar 1. Börja med att blanda till såsen. 2. Skär potatisen i skivor. 3. Häll av spadet från sillen och klipp den i mindre bitar. 4. Varva lök, potatis och sill på ett fat. Droppa lite sås mellan varven och häll resten över. 5. Strö rädisor och gräslök över sillen. Servera med sallad och knäckebröd.

Annons
Annons
Annons