X
Annons
X

Lättodlat på balkongen

Körsbärstomater och chilipeppar brukar toppa balkongodlarnas favoritlista. Men lika lätt och roligt är det att odla nya smaker som sötpotatis, kikärter och sojabönor.

Även på en liten yta kan skörden bli stor.
Även på en liten yta kan skörden bli stor. Foto: Malin Hoelstad

När man väl börjar äta nyskördade, lätt kokta och kylda sojabönor med havssalt är det svårt att sluta. Edamame heter de på restaurangmenyn. Det är japanska och betyder bönor på grenar. I Fjärran östern har de odlats i över två tusen år och uppskattas för sin höga halt av både protein och vitaminer.

Även på en liten yta kan skörden bli stor.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 2

Kerstin Engstrand är chefredaktör för den digitala trädgårdstidningen Rabarber.

Foto: Sandra Qvist Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X