Lättlagade påskfavoriter

Lite sill, lite lax och lite ägg. Mer behövs inte för att man ska känna att det är påsk. Ur SvD:s digra receptskatt har vi valt några lättgjorda och goda favoriter som kanske kan bli dina nya klassiker.

Under strecket
Publicerad
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
KARIN GRIP
Foto: KARIN GRIP
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
1/2
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
2/2
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD

Lime- och chilisill

Öltips: Mathias Dahlgren Påsköl, 16,90 kr (330 ml), Sverige, 1302, öl (mörk lager).

Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Crostini med gubbröra

Vintips: Clotilde Davenne Bourgogne Blanc, 99 kr, Frankrike, 5562, vitt torrt friskt & fruktigt.

Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Ägg med örtiga brödkrutonger

Vintips: 50° Parallel Riesling Trocken, 89 kr, Rheingau, Tyskland, 5824, vitt torrt friskt & fruktigt.

Till receptet.

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
KARIN GRIP
Foto: KARIN GRIP
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD

Inkokt lax med syrliga äpplen och pepparrot

Servera laxen i portionsglas. Det blir lättare att beräkna hur mycket som går åt och buffén ser lika fin ut till sista gästen. Laxen kan förberedas dagen innan.

Vintips: Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, 89 kr, Nya Zeeland, 12000, vitt torrt friskt & fruktigt.

Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Äggröra med sparris och löjrom

Vintips: Bourgogne Blanc Jurassique, 89 kr, Frankrike, 5688, vitt torrt friskt & fruktigt.

Vacker förrätt som du med fördel serverar i ägghalvor!

Till receptet.

Foto: KARIN GRIP

Limevåfflor med lax och pepparrotskräm

Vintips: Domaine du Pré Baron, 89 kr, Loire, Frankrike, 2712, vitt torrt friskt & fruktigt.

Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Monkans hovmästarsill

Öltips: S:t Eriks Easter DIPA, 20,90 kr (330 ml), Sverige, 1331, öl (pale ale).

Till receptet.

Mer påskläsning

Därför blir du smart av att äta äggsvd.seSå kokar du det perfekta äggetsvd.sePåskfavoriter ur SvD:s receptskattsvd.se
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons