Lättlagade påskfavoriter
Lite sill, lite lax och lite ägg. Mer behövs inte för att man ska känna att det är påsk. Ur SvD:s digra receptskatt har vi valt några lättgjorda och goda favoriter som kanske kan bli dina nya klassiker.
Lime- och chilisill
Öltips: Mathias Dahlgren Påsköl, 16,90 kr (330 ml), Sverige, 1302, öl (mörk lager).
Crostini med gubbröra
Vintips: Clotilde Davenne Bourgogne Blanc, 99 kr, Frankrike, 5562, vitt torrt friskt & fruktigt.
Ägg med örtiga brödkrutonger
Vintips: 50° Parallel Riesling Trocken, 89 kr, Rheingau, Tyskland, 5824, vitt torrt friskt & fruktigt.
Inkokt lax med syrliga äpplen och pepparrot
Servera laxen i portionsglas. Det blir lättare att beräkna hur mycket som går åt och buffén ser lika fin ut till sista gästen. Laxen kan förberedas dagen innan.
Vintips: Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, 89 kr, Nya Zeeland, 12000, vitt torrt friskt & fruktigt.
Äggröra med sparris och löjrom
Vintips: Bourgogne Blanc Jurassique, 89 kr, Frankrike, 5688, vitt torrt friskt & fruktigt.
Vacker förrätt som du med fördel serverar i ägghalvor!
Limevåfflor med lax och pepparrotskräm
Vintips: Domaine du Pré Baron, 89 kr, Loire, Frankrike, 2712, vitt torrt friskt & fruktigt.
Monkans hovmästarsill
Öltips: S:t Eriks Easter DIPA, 20,90 kr (330 ml), Sverige, 1331, öl (pale ale).