Annons

A moon shaped poolLättare och luftigare Radiohead imponerar

Radioheads nionde album.
Radioheads nionde album.

Bandet har släppt, något överraskande, sitt nionde album. ”A moon shaped pool" är ett bra album, stundtals mycket bra, skriver Dan Backman i sin recension.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Radiohead har kommit fram till sitt nionde album och har, låter det som, inget kvar att bevisa. De dystra britterna är kungar på den scen som förut kallades alternativrock – men som idag snarare är norm då genreupplösningen och det sökande experimentella blivit mainstream – och behöver inte ta till några spektakulära och publikfriande grepp för att behålla sin position. Tvärtom är allt nedtonat och liksom insvept i den där fuktigt glåmiga dimma som Radiohead-männen alltid tycks befinna sig i.

Missförstå mig rätt: "A moon shaped pool" är ett bra album, stundtals mycket bra, men det är som att Radiohead och producenten Nigel Godrich vill inbilla oss att de inte lagt ner särskilt mycket möda på komposition, framförande och inspelning. I själva verket vet vi ju att de putsat och filat på varje ord och ton och analogt raspigt och digitalt skevt ljud.

Annons
Annons
Annons