X
Annons
X

Lätt till skratt

Hon slog igenom som glassäljaren Sonja i tv-serien Rapport till himlen för tolv år sedan. Nu har Vanna Rosenberg en av huvudrollerna i Stadsteaterns "Älskar dej också" och har fått sitt breda genombrott i Kvarteret Skatan. Vännerna kallar henne för en "solros" men hon dras också med skuldkänslor som bottnar i en familjetragedi.

undefined

Vanna Rosenberg vankar fram och tillbaka på Stadsteaterns scen. När vi ses är det fortfarande repetitionstid kvar till premiären av Margareta Garpes nyskrivna Älskar dej också, en pjäs om kärnfamiljens och tvåsamhetens eviga omöjlighet.
– Jag är småpirrig, samlar koncentration och preparerar mig mentalt.
Vanna Rosenberg spelar Sanna som precis ska gifta sig och hon har motspelare som Jessica Zandén, Lennart Jähkel och Helena af Sandeberg.
– Sanna är en skilsmässounge som på lillasystersvis mopsat upp sig. Jag kan nog putta bort S:et från Sanna och ersätta med ett V för hon är lik mig. Hon har en slags naiv, sund inställning och vågar tro på att allt ska bli bra.
Och så den där otroliga längtan efter familj, ordning och reda, kontroll och även någon slags prydhet. Det är mycket jag.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X