Annons

Låt Mats Odell ta över ledarskapet

Mats Odell bör träda fram och ta hand om och utveckla politiken i Kristdemokraterna. Även om Göran Hägglund är skicklig räcker det inte till i den konkurrens som nu finns i politikens mittfåra, skriver fd kristdemokratiske riksdagsmannen Rolf Åbjörnsson.

Under strecket
Publicerad

Vi som var med vid valet 1998 då Kristdemokraterna fick cirka 12 procent av rösterna känner att årets val innebär ett jättekliv rätt ned i källaren. Det går inte att ha ett parti och politisk rörelse som för sin överlevnad är beroende av stödröster. Kristdemokratin som ideologi står på egna ben. Däremot hanteras inte de politiska frågorna på sådant sätt att man på ett vettigt sätt kan konkurrera i någon slags mittfåra. Frågan är vad som är mitten idag, då man knappast egentligen har någonting att luta sig mot varken åt höger eller vänster.

KD har ett problem beroende på bristande organisation, dålig kommunikation ut till väljarna vad partiet står för och en ledning som inte riktigt räcker till. I dagens mediala värld är partiledningen av yttersta vikt.

Annons
Annons
Annons