X
Annons
X
Op ed

Låt Kungliga slottet återfå sin gula färg!

28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 blir det svart i en stor del av Stockholm, i den världsomspännande kampanjen Earth Hour som vill ge en signal till beslutsfattarna om att ta klimatförändringarna på allvar.  Stockholms slott är en av de byggnader som släcker ner.
28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 blir det svart i en stor del av Stockholm, i den världsomspännande kampanjen Earth Hour som vill ge en signal till beslutsfattarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Stockholms slott är en av de byggnader som släcker ner. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Kungliga slottet i Stockholm ska fortsätta vara brunt, har Statens fastighetsverk meddelat. Fastighetsverket kallar förvisso nyansen för blekrosa, men i praktiken är det en historiskt oriktig oscariansk brun nyans som det handlar om. Slottet ska alltså inte få lysa i samma gula vackra dräkt som det gjorde under sina första 150 år.

28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 blir det svart i en stor del av Stockholm, i den världsomspännande kampanjen Earth Hour som vill ge en signal till beslutsfattarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Stockholms slott är en av de byggnader som släcker ner.

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X