Låt inte Putin styra TTIP- debatten

Motståndet mot TTIP riskerar att förhindra ett strategiskt kliv för att stärka samarbeten mellan demokratier på båda sidor Atlanten, skriver Sara Norrevik och Emelie Roos.
Motståndet mot TTIP riskerar att förhindra ett strategiskt kliv för att stärka samarbeten mellan demokratier på båda sidor Atlanten, skriver Sara Norrevik och Emelie Roos. Foto: VINCENT KESSLER / TT NYHETSBYRÅN

Idag kommer frihandelsavtalet TTIP mellan USA och EU att röstas om i Europaparlamentet. Anti-TTIP och anti-Nato och rörelserna förenas i sitt motstånd mot det allt tätare samarbetet mellan Europa och USA. Men genom att motarbeta ett starkare transatlantiskt samarbete riskerar de att gå Putins ärenden.

Publicerad
Annons

Rörelserna finns på de politiska ytterkanterna både på vänster- och högerflanken. De argumenterar att Nato-debatten är en provokation mot Ryssland och beskriver TTIP som ett hot mot vår välfärd och demokrati. På debattsidor förs argumenten fram med en underton att väst måste anpassa sig till det oberäkneliga Ryssland.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons