Låt flyktingar bo i rika områden

Uppdaterad
Publicerad
Annons

För en vecka sedan kunde man konstatera att Södertälje tagit emot fler irakiska flyktingar än hela den nordamerikanska kontinenten. Det väcker onekligen vissa frågor. Att den amerikanska livsföringen med dess perverterade demokrati och frihetsideal inte har förmått attrahera de irakiska flyktingströmmarna kan man ju förstå – även om det enda rimliga vore att USA, som ju genom sitt kriminella krig i Irak har skapat flyktingströmmarna, tog det överväldigande ansvaret.
Så ser dock inte verkligheten ut. Alltså söker sig Irakflyktingarna till Södertälje, där 10–15 familjemedlemmar tränger ihop sig i liten etta på 30 kvadratmeter.
Hur många flyktingar från Irak har då Danderyd, Djursholm, Lidingö. Stocksund, nedre och öfvre Östermalm tagit emot? För att inte tala om Saltsjöbaden, eller de burgna villaområdena i Nacka, Värmdö etcetera. För att inte tala den moderata utopins mest framträdande paradis Vellinge i Skåne.
Knappast någon. Och det är verkligen remarkabelt. För där i dessa välrenommerade distrikt bor ju människor med solida förmögenheter och rumsrena liberala ideal. Välutbildade är det också. Och gärna filantroper i offentliga sammanhang, kort sagt sant medkännande och toleranta människor med nedärvda borgerliga ideal, varför de på distans med ett visst mått av förakt brukar betrakta den i deras ögon inskränkta svenska arbetarklassens primitiva konflikter med invandrarna.
”Ack så rysliga dessa otäcka rasister ändå är!” utbrister de på bättre middagar, eller när de biter av sherryn inom vänkretsen, ”Och så outbildade sen, det är ju alldeles förfärligt”.
Men varför tar då inte Danderyd, Djursholm, Lidingö, och Saltsjöbaden med omnejd emot flyktingar? Det är väl inte så att dessa välbeställda invånare har betalat enorma summor pengar för att slippa invandrare i sina överklassområden Danderyd, Djursholm etcetera? Så att deras barn slipper beblanda sig med alla dessa ”importerade analfabeter” som ju kan tänkas dra ned utbildnings- och kunskapsnivån hos de egna barnen?
Naturligtvis är det så.
Bygg omedelbart omfattande flyktingförläggningar i Djursholm, Danderyd, på Narvavägen, Valhallavägen, Karlavägen och Sibyllegatan samt gärna precis utanför Sagerska palatset.
Det är mitt recept mot denna snedvridna politik.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons