Annons
Krönika

Mats Wickman:Låt Essingeleden dränka ljudet från konserterna

Kanske kan danska Pretty Maids spela på Lilla Essingen nästa gång de besöker Stockholm.
Kanske kan danska Pretty Maids spela på Lilla Essingen nästa gång de besöker Stockholm. Foto: Helena Larsson/TT, Tomas Oneborg/SvD

Ett kulturhus med liveframträdanden skulle passa utmärkt på Lilla Essingen. Innerstadsborna må störas av bullret från konserterna, men här skulle ljudet ändå dränkas av trafiken på Essingeleden.

Under strecket
Publicerad

Det var oväntat att just Centerpartiet i Stockholms stad kom med ett kulturbefrämjande förslag. De har ju annars, som ansvariga för kulturfrågor i Stockholm, drivit igenom nedskärningar för både biblioteken och Kulturskolan. Men nu, i eftersvallet av debatten om att staden förlorar livescener och krogar på grund av att grannarna klagar på bullerstörningar, presenterade kulturborgarådet Jonas Naddebo (C) idén att förlägga kulturverksamhet till ett av de två kontorshus på den norra delen av Lilla Essingen – i det så kallade Primusområdet, som står och väntar på att rivas för att lämna plats för ett antal flerfamiljshus med framför allt Oscar Properties som byggherre.

Med tanke på Oscar Properties skakiga finanser och potentiella kunders stigande ovilja att köpa bostadsrättslägenheter som bara finns till på planeringsstadiet, kan nog det dröja innan det byggs bostäder på platsen, om alls. Faktum är att området skulle hårdexploaterats redan för tio år sedan, men då gick dåvarande byggherren i konkurs. Så se upp, Oscar Properties, en förbannelse kanske drabbar den som försöker exploatera denna vackra plats.

Annons
Annons
Annons