Bil körde in i folkmassa – gärningsman tog sitt liv

En skåpbil har kört in i en grupp människor som satt ute i vårsolen på ett torg i den tyska staden Münster. Enligt lokaltidningen Rheinische Post utgår polisen från att det handlar om ett attentat. Minst fyra personer har dödats enligt polisen.

– Det har varit hög risk för attentat i hela Tyskland. Nu har det också nått Nordrhein-Westfalen, där vi fram tills nyligen lyckats förhindra attentat av det här slaget. Den här gången lyckades vi inte. Nu gäller det att få fatt i dem som ligger bakom dådet och förhindra framtida dåd, säger polisen.

Under strecket
SvD
Uppdaterad
Publicerad
AP
Foto: AP
Annons

För att njuta av den första varma vårdagen hade många i Münster sökt sig till den populära träffpunkten Kiepenkerl i Gamla stan den här lördagseftermiddagen. I solen framför restaurangen Stora Kiepenkerl åt de middag eller drack ett glas vin när plötsligt en skåpbil kom från innerstaden i hög hastighet. Panik utbröt. Så beskriver tidningen Westfälische Nachrichten situationen.

Polisen utgår från att det handlar om ett attentat, enligt lokaltidningen Rheinische Post. Föraren, som sköt sig själv efter händelsen, var en tysk man född 1969 med en historia av psykisk sjukdom, enligt Süddeutsche Zeitung. Det finns inga tecken på att han hade någon terroristbakgrund, enligt tidningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons