Annons

Malmö universitet ser över rutiner efter hot

Kerstin Tham är rektor vid Malmö universitet. Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas arbeta hemifrån på måndag efter ett hot via mejl.
Kerstin Tham är rektor vid Malmö universitet. Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas arbeta hemifrån på måndag efter ett hot via mejl. Foto: Johan Nilsson/TT

Hotmejlet som landade i Malmö universitets inkorg låg oläst i fyra dagar – därefter togs beslutet att hålla stängt på måndag.

– Vi har rutinen att den här mejlboxen läses efter helger. Vi får väl se över rutinerna, säger rektor Kerstin Tham till TT.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Pontus Källström, ordförande för Studentkåren Malmö, Annika Nilsson, ordförande för Odontologiska studentkåren, rektor Kerstin Tham, prorektor Per Hillbur och säkerhetsansvarige Leif Wulff vid en pressträff på Malmö universitet. Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas arbeta hemifrån på måndag efter ett hot via mejl.

Foto: Johan Nilsson/TTBild 1 av 2

Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas arbeta hemifrån på måndag efter ett hot via mejl. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TTBild 2 av 2
Efter reklamen visas:
Universitetet stängt under tentavecka efter hot

Några detaljer om vad som står i mejlet är inte kända, men hotet betraktas som allvarligt av universitetsledningen och det gäller specifikt datumet måndagen den 8 januari. Att sätta studenters och medarbetares säkerhet i främsta rummet var viktigast när det i veckan fattades beslut om att stänga universitetet på måndag och uppmana studenter och medarbetare att arbeta hemifrån, enligt rektor Kerstin Tham.

Annons
Annons
Annons