Annons

Last noon a dj saved my life

Under strecket
Publicerad

– Många kaféer börjar med att köpa möbler för hundratusentals kronor, men vi började i en helt annan ända med att kolla ljudisolering och fixa ett bra ljudsystem. Vi valde helt enkelt att fokusera på discjockeyn och musiken, berättar Andreas Hellström från dj-kaféet Svaj.
Det var i början av sommaren som han tillsammans med Anna Öström och Ola Jönsson öppnade Svaj på lilla Bjurholmsgatan vid Skanstull. Inspirationen kom bland annat från Halcyon i Brooklyn, där begreppen klubb och kafé har smält samman till ett loungekoncept där man kan dricka en capuccino, träffa kompisar, äta en mozarellamacka och höra en dj spela de färskaste tolvorna från klubbscenen mitt på dagen. Tyvärr råkade Svaj ut för en mindre brand bara sex veckor efter öppnandet och har därför haft stängt fram till nu, men hela 80 dj-er hann spela sina set innan dess.

– Vi har bokat både etablerade och oetablerade förmågor ganska ohämmat. Vi har inga särskilda krav förutom att musiken ska vara det som lite slentrianmässigt kallas
klubbmusik, vilket innebär hiphop, dub, soul, drum & bass, techno, trance, dub, electro och electronica ungefär. Vi trodde det skulle bli problem med att fixa dj-er varje dag men det har visat sig att de söker upp oss i stället.
Skivbutiken Bootleg (fd Illegal) kommer även att dela lokal med Svaj.

Annons
Annons
Annons