Annons
X
Annons
X

Läsarnas bästa New York-tips

Billiga märkeskläder på outlets, gospel och soulfood i Harlem, middag med utsikt över Brooklyn och svenskt kaffe. SvD.se:s läsare har full koll på New York. Här är era egna tips om mat, upplevelser, shopping och boende i ”The Big Apple”.

[object Object]
New Yorks berömda skyskrapor Foto: COLOURBOX

Mat:

”Carnegie Deli - världens bästa smörgåsar som garanterar förstoppade blodådror. Ägaren Sandy är en skön inflyttad ukrainare sedan 60 år, och deras cheesecake räcker för att föda en familj med kanske tre barn.”
/Carl

”Pier 17 vid South Street Seaport på Manhattan har en restaurangvåning med utsikt över East River och mot Brooklyn.
/Mårten Ehn

Annons
X

”Besök gärna Svenska kyrkan i New York - ett av de få ställen som serverar 'riktigt' kaffe.”
/George Hopkins

”Det jag varmast kan rekommendera är Cornelia Street i Greenwich Village. En gata full med mycket prisvärda restauranger. Billiga priser och inget turistståhej som i Midtown.

Ett annat tips för hemkära svenskar är det svenska fiket Fika på 58e gatan. Slipp all jänkarattityd och känn dig som hemma med en hederlig svensk fika.”
/Anders Fagerström

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Blandade upplevelser:

  ”American Museum of Natural History är bra för djurintresserade barn.

  Färjan till och från Staten Island är gratis och man får ett vattenperspektiv på södra Manhattan

  Självklart ett besök i Empire State Building

  Broadway, biljetter med rabatterat pris säljes samma dag vid ”TKTS” kiosker vid Times Square (Marriott Marquis Hotel )”
  /Mårten Ehn

  ”Comic strip live - ligger uppe vid 84:e gatan. Stand-up artisten Jay Jay Ramirez är kanske världens bästa klubbkomiker som använder sig av extremt mycket improvisation. Att få chansen att se honom betalar hela resan! Han ”spelar” rätt ofta på denna klubb.

  Comedy cellar - ligger nere vid NYU, riktigt bra gemytlig komediklubb, riktigt bra!

  Williamsburg är ju också skönt ifall man diggar att kolla på chassider.”
  /Carl

  ”Det jag kan rekommendera som en riktigt bra NY-upplevelse är att tidigt på morgonen på söndagen sätta sig i en taxi och åka från SoHo till Harlem. Taxifärden tar cirka 40 minuter och man får en skön känsla för staden.

  Därefter går man och ställer sig i kö till en
  söndagsgudstjänst i någon av Harlems kyrkor. Det ger verkligen ett minne för livet att höra och känna musik, sång och även predikan.

  Efteråt promenerar man i Harlem och köper förslagsvis något att äta i en av alla kvartersbutiker med snabbmat. Klassiskt är kyckling och ockra och jams, så kallad soulfood.

  Ta sen tunnelbanan till Battery Park och åk Staten Island färjan tur och retur och se Manhattan från vattnet och möt Frihetsgudinnan på vägen tillbaka.

  Förslagsvis avslutas sedan dagen med en promenad till Pier 17 och en vandring kring Wall Street. Därefter mat på någon av de fantastiska restaurangerna med utsikt över broarna och Brooklyn.”
  /Kent Andersson

  Shopping:

  ”Chelsea Guitar är en liten läcker bohem-gitarraffär som ligger i Chelsea Hotel, till vänster om ingången till hotellet. Där finns allt mellan himmel och jord. Gå in där och sätt er och känn atmosfären samt lyssna på några gitarrvirtuoser som kommer och provspelar. Underbart för en musikdiggare.”
  /Gustaf

  ”Ett måste är Century 21 Department Stores. Ligger vid Ground Zero.”
  /Henke

  ”En kul och exotisk butik heter ABC Carpet vid 19:e gatan och Broadway. På västra sidan ligger mattaffären men det exotiska finns på östra sidan av gatan där ABC också har butik (i fem-sex plan). Där har de också tre trevliga matställen”
  /Claes

  ”Chelsea Premium Outlets.Otroligt utbud till mycket bra priser. Ta bussen från New York. (Silver Line, tror jag).”
  /Schnäppchenjäger

  ”Den som vill frossa i superbillig shopping bland idel märkesvaror reser till Woodbury Common Village Outlet, en timma med buss i upstate New York. Otroligt ställe!”
  /Svenne

  ”Shoppa ännu billigare: Jersey Gardens Outlet.”
  Swedisciple

  Boende:

  ”Bo billigt men ändå bra på Wanderers Inn.”
  /Swedisciple

  ”Boende görs med fördel på St James Hotel. Samma hotell som Tom Hanks tar in på i Big!”
  /Anders Fagerström

  ”Larchmont Hotel. Ett supertrevligt hotell på West 11th Street med massor av charm och atmosfär, på en lugn lokalgata, men ändå nära 5th Avenue och SoHo.”
  Peter

  ”Har bott på Big Apple Hostel riktigt billigt, drygt 30 dollar natten för delat rum. Hyfsat sunkigt men ändå rent. Ligger helt optimalt runt hörnet till Times Square. Lägger hellre pengarna på äventyr och shopping än boende på flera tusen när man ändå bara är hemma och sover några timmar...”
  /mange

  ”Kan rekommendera att välja ett hotell åt Greenwich Village-hållet istället för runt Times Square. Billigare och närmare hem på kvällen eftersom man normalt håller sig i dessa kvarter då. Gör sedan dagsutflykter till olika delar av Manhattan.
  /NYC Äger

  Century 21 Department Stores http://www.c21stores.com/ Chelsea Premium Outlets premiumoutlets.com Jersey Gardens Outlets jerseygardens.com Wanderers Inn wanderersinn.com Larchmont Hotel larchmonthotel.com
  Annons
  Annons
  X

  New Yorks berömda skyskrapor

  Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X