Annons
X
Annons
X

Läsarna: ”Omodern budget som inte skapar jobb”

Läsarna reagerar på S skuggbudget. I kommentarsfältet är läsarna övervägande negativt inställda. Men bland de länkade bloggarna råder delade meningar.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Den kommunala skuggbudgeten för Stockholm presenteras inte förrän i slutet av månaden men redan nu står det klart en en skattehöjning blir aktuell om S vinner valet.

”En omodern högskattebudget som inte skapar jobb från S. Dom tar Alliansens misstag som sina ideer och gör dom värre. Bättra att fortsätta med Alliansen då” skriver signaturen ”paris” i en kommentar till SvD:s artikel
”S vill höja skatten i Stockholm”.

Socialdemokraterna vill i sin skuggbudget för hela landet bland annat höja skatten för höginkomsttagare, tillföra18 miljarder kronor mer än vad regeringen utlovat och att föräldrar ska kunna ta ut sin föräldraledighet fram tills barnet fyller 16 år i stället för dagens 8 år.

Annons
X

”Att effektivisera förvaltningen och minska administrationen i kommun och landsting är ett bättre och modernare grepp än att höja skatten” tycker signaturen Göte.

”Vi har fått nog av att betala skyhöga skatter på allt. S tid i Stockholm är förbi” kommenterar ”Johan”.

Men bland bloggarna råder mer splittrade uppfattningar, framförallt till artikeln
”S lovar kommunerna 18 miljarder” . Den hetaste diskussionspunkten i S skuggbudget är i de länkade blogginläggen förslaget om skattehöjning för dem med en inkomst över 115 000 kronor i månaden.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”För mig känns det rätt så bra, när det står att rika ska få betala mer. Det känns bättre än att behöva läsa att de som redan har det svårt, ska få det svårare.” skriver den socialdemokratiske bloggen
  Svenssonliv som får medhåll av flera andra bloggare.

  Andra är kritiska. Bloggen
  Cornubot kallar S skuggbudget för ett populistiskt utspel under ett inlägg med rubriken ”Skattehöjarpartiet (s) vill höja skatten för 3 promille av befolkningen” och fortsätter ”Man kan sammanfatta utspelet med att (s) stöder alliansregimens jobbskatteavdrag till 99.7%”.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X