Annons

Läsarna ger ledtrådar om bilen på Östermalm

Stille hade lokaler på samma adress som direktör Hirsch bodde på, och var ett företag specialiserat på kirurgiinstrument och annan utrustning till sjukhus.
Stille hade lokaler på samma adress som direktör Hirsch bodde på, och var ett företag specialiserat på kirurgiinstrument och annan utrustning till sjukhus. Foto: Seth Lindström
Under strecket
Publicerad

Det är många som har hört av sig angående artikeln och bilden, från mitten av 1920-talet, från Östermalm som publicerades 17 september. Genom släktingar till den omnämnde Otto Hirsch har jag fått vetskap om att han var bekant med bilhandlaren Hans Osterman, som levererade bilar till Hirsch. Det kan därför inte handla om en Lincoln eftersom Osterman inte sålde det märket. Efter en noggrann studie av bilden i förstoring kan jag nu konstatera att den entydigt är en Buick.

Tack vare uppmärksamma läsare har vi också fått reda på att spårvagnen var på väg mot Fridhemsgatan. Vi kan också avslöja att det togs en bild till den dagen. Här är den andra. Kvinnan i vit rock och mannen i kostym på den förra bilden såg så glada ut därför att de för första gången sett sin arbetsgivare Stilles nya T-Ford-lastbil. Den har just kört förbi och stannat på Grevgatan. Där undersöks den nu av kontorschefen Seth Lindström som också tagit bilderna, här med stativ och tidsinställning.

Annons
Annons
Annons