Läsarilska: ”Skumrasklån är en lönsam business”

I SvD Näringslivs granskning av nischaktörer som vänder sig privatpersoner med bolån och blancolån har många läsare hört av sig. Flertalet är upprörda över hur de själva blivit behandlade av bankerna, andra vill tipsa om andra låneformer som SMS-lån som är på snabb frammarsch. Ett fåtal läsare påpekar också att det är självklart att ägare ska få ta ut sina vinster ur bolag utan att det är något märkligt. Vi publicerar här några utdrag ur läsarmejl vi fått under veckan.

Under strecket
Publicerad
Annons

”Jag tog ett räntefritt lån på SVEA EKONOMI som skulle betalas på 24 månader, men sen upptäckte jag att dom hade lagt på ränta, när jag frågade varför fick jag till svar att jag hade betalt in för sent en månad och då övergick det automatiskt till ett lån med ränta på fick jag till svar. När jag påpekade att det skulle bli dröjsmålsränta och påminnelseavgift som det ända som skulle hända om jag betalade för sent fick jag till svar att det står så i avtalet. Men det står inget i mitt avtal om att det övergår till ett lån med ränta”.

”Läste Er artikel om lånemarknaden. Själv får jag ett antal oseriösa erbjudanden varje dag. Detta beroende på att jag av godhet svarade på en enkät om konsumtions- och köpvanor”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons