Läsare: Bättre kan ni, SVT

”Faan”, ”dum i huvudet”, ”för i helvete” och ”din gamla hagga” – det var några av orden i SVT:s barnprogram som fick insändarskribenterna Anne-Marie och Joakim Primén att reagera. Nu får de stöd av SvD.se:s läsare. ”Riktigt skrämmande”, skriver Zache i en kommentar.
– Vi måste kunna leverera ett vardagligt språk. Det är något som ingår i vårt uppdrag, svarar Kristina Colliander, programchef för SvT Barn & Ungdom.

Under strecket
Publicerad
Annons

I en insändare i dagens SvD tog insändarskribenterna Anne-Marie och Joakim Primén upp språkbruket i barnprogram på SVT. På midsommarafton hade de tittat på de två programmen Sune och Värsta vännerna. Där fick de höra hur skådespelarna använde ord som ”faan”, ”dum i huvudet” och ”din gamla hagga” – ord och svordomar som de inte ville att deras barn skulle lära sig.

Nu får paret stöd av en majoritet av de läsare som kommenterat insändarartikeln på SvD.se. ”Om det är så här det går till i barnprogrammen är det inte konstigt att samhället är så respektlöst som det är”, skriver signaturen Skrämmande.

Annons
Annons
Annons