Läs & skriv på plats på Skolforum

Läs och skriv var på besök hos Skolforum under två dagar på Stockholmsmässan. Här gick jakten på framtidens skola bland drygt 100 utställare och med tusentals besökare med anknytning till skolvärlden.

Under strecket
Publicerad

Intensiva dagar på Skolforum och ett digert program. Debatten gick på fem scener och i lika många hörsalar. Gott om spännande och nydanande åsikter där mycket förstås kretsade kring digitala lösningar.

Enkelt uttryckt så handlade detta forum om 150 programpunkter och tre huvudspår:

1) Yrke och karriär där frågorna kretsade kring lön,arbetsbelastning och hur man gör karriär som lärare.

2) Hantverk och pedagogik som fokuserade på relationer, motivation, bedömning och förmågor.

3) Verktyg och läromedel som handlade om digitala verktyg,kunskapsutveckling, centrala kunskapsmål och kollegialt lärande.

Störst intresse var det kring nye utbildningsministern, Gustav Fridolin, som på måndagen talade om lärarrollen och sin egen målbild som utrikesminister under en dryg halvtimme.

Och Fridolin kommenterade SvD:s artikel om höjda betyg trots hårdare krav.

– Många lärare har uppfattat regelverket som oklart och svårt att tolka, sade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och flaggade för en översyn av betygssystemet.

Sajten, Läs och skriv, ska nu förädlas och vi intensifierar kontakterna med olika intressenter. Vi gjorde ju ett nerslag på Bokmässan i slutet av september där grundinställningen till Läs och skriv var odelat positiv. Både enskilda betraktare och företrädare för större organisationen inom skolväsendet var positiva och hade åtskilliga inspel och förslag.

En hel del spännande kontaktytor etablerades och Läs och skriv dyker upp i flera olika sammanhang under hösten och vintern.  Och utbildningsfrågan är ju uppenbarligen ett av de mest heta spörsmålen just nu.

Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons