Annons

Larsson målskytt när Celtic vann

Celtic kom snabbt tillbaka efter poängförlusten i premiärmatchen i skotska ligan mot Dunfermline. På lördagen krossades Dundee United hemma på Celtic Park med 5-0 (3-0) och Henrik Larsson gjorde ett av målen. Larssons mål kom i den 84:e minuten, när matchen redan var avgjord. ”Henke” låg också bakom Celtics straff i slutet av första halvlek, som sedan slogs in av Alan Thompson. Övriga målskyttar var Shaun Maloney, Didier Agathe och Jackie McNamara.

Under strecket
Reuters, TT
Publicerad

Celtic dominerade helt mot Dundee och uppträdde betydligt piggare än 0-0-matchen i första omgången. Magnus Hedman i målet ställdes inte på några svårare prov och hade bara två skott att ta hand om. Tredje svensken i Celtic, Johan Mjällby, har problem med ett knä och var inte med. Mjällby kan bli borta några veckor.

Mästarlaget Glasgow Rangers hade lite problem borta mot Aberdeen, men tre mål på 20 minuter genom Ronald de Boer, Mikel Arteta och Michael Mols innebar att Rangers vände 0-1 till 3-1. Eric Deloumeaux reducerade till 2-3 på nick i 90:e minuten men Aberdeen var aldrig nära en kvittering.

Annons
Annons
Annons