Larsen avgjorde igen

Var är du, Larsen? Han var inte i Schalke 04. Inte redan i går. Det trodde vi - i 71 minuter. Sen small det. Pang och poff och danske Sören hade gjort två mål på elva minuter till 2-0 för Djurgården mot Landskrona BoIS.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sören Larsen i centrum igen. Men han hade inget att säga om sin nionde och tionde allsvenska fullträff och drog sig undan de intervjuer media ville ha.
Rädd för tyska frågor, förstås.
Schalke 04 hit och dit och äntligen klart i dag?
Eller i morgon?
Dimmorna har inte skingrats.
Djurgårdens ordförande Bo Lundqvist förnekade för comhem-rapportörerna före matchdags att Schalke 04 hade tagit kontakt med Djurgården. Men ett fax har kommit tidigare.
Nåja, Larsens 1-0 var en vänsterkanon i nättaket som BoIS-målvakten Jonas Sandqvist inte hade en chans att hänga med på. När Larsen löpte in i straffområdet såg han till att BoIS mittback inte fick tag på honom. 2-0 gjorde han med högern.
I båda fallen stod Tobias Hysén som regissör. Först sprang han själv in i mitten och skickade bollen snabbt vidare till Larsen. Sen ruschade han upp efter vänsterkanten och slog ett väl riktat inlägg.
Annars fanns trögheten och oviljan att visa sig inte bara hos Sören Larsen. Djurgården spelade länge inbundet utan att få upp
hastigheten i bolltempot. Det blev bättring mot slutet - i takt med BoIS motgångar.
Största hemmasmällen kom i 67:e minuten: Jon Jönsson sköt en straff inom räckhåll för Pa Dembo Tourraj, som hoppande på mållinjen inte bara räddade en gång. Han var med på returen också - en nick från samme Jönsson.
Fram till dess hade hemmalagets forward Kevin Amunike setts kuta som en besatt i Djurgårdens bakre led. Listig, om än inte tillräckligt listig, var han också. Utefter vänsterkanten var Johan Norell löp- och stridsvillig och rev upp upp sår i Djurgården. Några tuffa närkamper gjorde att han fick smärtor och tvingades utgå. Där tappade BoIS mycket.

– Bois spelade bra, men vi har flyt nu och vann med tur och skicklighet, summerade Tobias Hysén.
Hysén var största orsaken till Djurgårdens uppryckning.
Och Dembo Tourray förstås.
Det bör också poängteras hur väl Markus Johannesson försvarar sin plats vid sidan av Toni Kuivasto centralt i backlinjen. Johannesson är aldrig steget efter och har full uppsikt framåt.
Om
djurgårdarna log över den medvind som gett tre raka efter tio gjorda mål surade BoIs-tränaren Mats Jingblad. Vi förstår honom.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons