”Hoppas att jag inte är persona non grata längre”

Regissören Lars von Trier och skådespelaren Uma Thurman under tisdagens pressträff inför inspelningen av filmen "The house that Jack built".
Regissören Lars von Trier och skådespelaren Uma Thurman under tisdagens pressträff inför inspelningen av filmen "The house that Jack built". Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Lars von Triers nya film kretsar kring en överintelligent seriemördare. Men fokus ligger i själva verket på kvinnorna denne träffar – och den fascination som en del kvinnor känner för brottslingar.

Under strecket
Publicerad

Det är första gången på lång tid som Lars von Trier möter pressen. Incidenten på filmfestivalen i Cannes för ett antal år sedan har fått honom att ligga lågt offentligt.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Lars von Trier hoppas att han inte längre är persona non grata.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Uma Thurman har längtat efter att jobba med Lars von Trier igen. Nu får hon chansen i "The house that Jack built".

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Annons

Ett stort pressuppbåd har samlats i Bengtsfors för att höra Lars von Trier berätta om filmen "The house that Jack built" som just nu spelas in på olika orter i Dalsland. Med Matt Dillon och Uma Thurman i huvudrollerna är det en skildring av tolv år i en seriemördares liv.

Stort fokus ligger på kvinnorna, men det är inte bara kvinnor som mördas i filmen utan även män. Och von Trier vill inte genrebestämma "The house that Jack built".

Annons
Annons
Annons