Annons
X
Annons
X

Lars Stjernkvist: Tyvärr känner jag mig inte så lugn

Håkan Juholts uppförsbacke är lång, men flera Socialdemokrater har tagit sig tillbaka i opinionen efter att ha varit uträknade. Det säger Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist (S).

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist säger att han välkomnar att VU beslutade att Håkan Juholt får sitta kvar som partiledare, men att Socialdemokraterna därmed inte kan förvänta sig att se slutet på förtroendekrisen kring både partiet och ordföranden.

– Jag önskar att jag kunde säga att jag känner mig lugn, att vi har sett början på slutet på partiets kris, men tyvärr känner jag mig inte så lugn. Jag har fortfarande oro för att den akuta förtoendekrisen nu har förlängts.

Nu hänger Håkan Juholts framtid som partiledare på hur starkt stöd han får från den närmsta kretsen inom partiet, säger Lars Stjernkvist.

Annons
X

– Utan det här starka stödet i den närmsta kretsen blir situationen helt omöjligt. Det visar det som hänt under de senaste dagarna där flera distrikt gått ut och krävt hans avgång.

Håkan Juholt har fått mycket kritik för sina uttalanden som han senare tvingats backa från. Senast i söndags anklagade han regeringen för att ha gjort upp med Sverigedemokraterna om försvarspolitiken – något som visade sig vara felaktigt.

Lars Stjernkvist menar att det är avgörande för Juholt att han lyckas hålla sig borta från liknande misstag framöver.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det är ingen som förväntar sig att han ska förvandlas till en omänsklig figur. Vad det handlar om är att när vi gör kritiska utspel framöver, måste uppmärksamheten handla om innehållet i stället för oklarheter och motsägelser.

  – Sådana misstag som vi sett under senare tid, det finns det inget utrymme för.

  På sikt tror dock Lars Stjernkvist att Socialdemokraternas partiordförande mycket väl kan lyckas vända den negativa trenden.

  – Jag har bevittnat större under än så, och sett personer som kommit tillbaka efter att ha varit politiskt uträknade. Ta bara Göran Persson, han var till och med uträknad flera gånger.

  Sen på fredagskvällen skickade socialdemokraterna ut ett meddelande där Håkan Juholt kallar till presskonferens i Oskarshamn på lördagseftermiddagen.

  Turbulent tid ledde fram till krismötet svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X