Annons

Lars Fresker: JAS utan piloter flyger inte alls

Försvaret behöver mer personal om investeringarna i materiel ska göra någon skillnad, skriver Officersförbundets ordförande Lars Fresker.
Försvaret behöver mer personal om investeringarna i materiel ska göra någon skillnad, skriver Officersförbundets ordförande Lars Fresker. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD

Utan personal blir det ingen effekt av investeringarna som görs i materiel för att stärka Sveriges försvarsförmåga, skriver Officersförbundets ordförande Lars Fresker.

Under strecket
Publicerad

Äntligen har politikerna kommit ur startblocken! Vi har ett försvarsbeslut från 2015 som ska stoppa förfallet av försvarsförmågan. Vi har därefter uppgörelser som gör att Försvarsmakten får anslag som nästan är i nivå med vad som behövs för att bygga upp den försvarsförmåga som beslutades 2015. Hur stor differensen är mellan nu föreslagna tillskott och vad Försvarsmakten egentligen behöver har ÖB i olika underlag redovisat för politikerna.

Parallellt vaknar syndarna efterhand och föreslår ytterligare förstärkningar av anslaget. Förslagens detaljeringsgrad är olika och det spretar ännu mellan partierna vilka förmågor och numerärer som anses behövas.

Annons
Annons
Annons