Larm om personalbrist: ”De håller inte nivån”

Tea Malmegård, delägare på restaurangen DoMa.
Tea Malmegård, delägare på restaurangen DoMa. Foto: Lisa Arfwidson

Hotell och restauranger larmar om personalbrist när Sverige nu öppnar upp. Trots att arbetslösheten är rekordhög, enligt Hotell- och restaurangfacket. ”Nu skriker alla efter personal,” säger restaurangägaren Tea Malmegård.

Under strecket
Publicerad
”Alla som blev kvar jobbar mycket nu, det har varit en ’joined effort’ innan vi sommarstänger”, säger Tea Malmegård.

”Alla som blev kvar jobbar mycket nu, det har varit en ’joined effort’ innan vi sommarstänger”, säger Tea Malmegård.

Foto: Lisa Arfwidson
Hotell och restauranger larmar om personalbrist när Sverige nu öppnar upp.

Hotell och restauranger larmar om personalbrist när Sverige nu öppnar upp.

Foto: Lisa Arfwidson
Annons

Drygt en vecka har gått sedan restriktionerna lättades för krogar och restauranger, som nu får gå tillbaka till sina ordinarie öppettider. På måndagen presenterade näringsminister Ibrahim Baylan (S) ytterligare lättnader för resebranschen och besöksnäringen.

Men när trycket ökar vittnar många inom branschen om ett akut behov av yrkesutbildad personal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons