Annons
X
Annons
X

Bombhot – skola utrymd

En skola i Djursholm, norr om Stockholm, utrymdes i förmiddags efter ett bombhot. Polisen bedömde att det fanns en ”överhängande fara för explosion”.

(uppdaterad)
En skola i Djursholm, norr om Stockholm utrymdes på tisdagen efter ett bombhot

En skola i Djursholm, norr om Stockholm utrymdes på tisdagen efter ett bombhot Foto: Christine Olsson/TT

The British International School of Stockholm i Djursholm utrymdes på förmiddagen efter att skolan mottagit ett bombhot via telefon på morgonen.

Polisen fick larmet klockan 9.44 och tog snabbt beslutet att utrymma skolan eftersom man ansåg att det fanns en ”överhängande fara för explosion”.

– Eftersom vi kunde inte avfärda hotet så beslutade vi att utrymma och vi har polis och brandkår på plats, säger Sven-Erik Olsson vid länskommunikationscentralen i Stockholm till SvD.

Annons
X

Barn och personal ska befinna sig i säkrade lokaler några hundra meter bort från skolbyggnaden. Enligt Sven-Erik Olsson har en förundersökning inletts och man fattar löpande beslut om avspärrningarna och tekniker ska vara på plats för att undersöka hotet mer noggrant.

Enligt Aftonbladet utrymdes skolan under dramatiska former. Det ska vara cirka 250 elever som har evakuerats.

– Polisen stormade in och ropade att alla var tvungna att ta sig ut på grund av ett bombhot, säger en elev till Aftonbladet.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  The British International School of Stockholm som ligger i ett villaområde har funnits sedan 1980 och har både förskola, lågstadium och mellanstadium. Här går cirka 500 barn från 43 olika länder. Skolan finns på två platser i Djursholm och Danderyd och vid 13.30 hade polisen säkrat lokalerna på Rinkebyvägen och släppte därefter på avspärrningarna. Genomsökningen av Östra Valhallavägen pågår fortfarande.

  Granne med The British International School of Stockholm på Rinkebyvägen ligger Danderyds gymnasium. Skolan meddelade på sin hemsida under tisdagen att även gymnasiets lokaler genomsökts och eftersom detta drog ut på tiden har man beslutat att stänga skolan under dagen. Danderyds gymnasium väntas öppna igen under onsdagen.

  Annons
  Annons
  X

  En skola i Djursholm, norr om Stockholm utrymdes på tisdagen efter ett bombhot

  Foto: Christine Olsson/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X