Lär av hur EU fungerar

Under strecket
Publicerad
Annons

Partiledarna har beslutat att folkomröstningen om EMU ska ske den 14/9 2003. Under tiden tills dess ska svenska folket informeras om konsekvenserna med EMU. Hur vi kan utnyttja ett utanförskap. Att byta valuta är en ödesfråga! Det är oansvarigt att fatta sitt beslut utan att veta hur det kommer att påverka Sverige och vårt folk, nu och i framtiden! Därför studera analyserande utredningar och information!
Göran Persson yttrade vid socialdemokratiska partikongressen i mars 2000 följande om EMU: ”Kamrater: Antar vi yrkandet om att ställa krav på: kamp mot arbetslöshet och för demokrati då kan vi inte säga JA till EMU”. Den 29/11 2002, då partiledarna fastställde röstningsdagen, hade han en annan uppfattning. I tv:s sändning Rapport, denna dag, önskade han ett ja i folkomröstningen! Vad ska man tro om en sådan statsman ? EMU:s konstitution och direktiv har inte ändrats i sak! Är det personliga skäl för karriären inom EU? Det nu verkande EU-konventet, för nästa unionsfördrag, vill ha nya toppbefattningar
inom EU!
Statsministerns åsikt får inte vara vägledande. Beslutet ligger i svenska folkets händer. Vårt folks politiska självförtroende, är en garanti, för ett framtida bra Sverige. Erfarenheterna av EU och hur EU-medlemskapet påverkat Sverige, ekonomiskt, politiskt och socialt, kan vara en utgångspunkt.

Ragnar Pettersson

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons