Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Läppstiftsdrottningen Poppy King: ”Läppstift är som en superhjältes cape”

Text: Caroline Hainer - 11 maj 2017
Annons

När Poppy King var 17 år gick hon till det stora varuhuset i Sydney och letade efter ett matt läppstift, som filmstjärnorna på bilderna hemma i flickrummet hade. Hon hittade inget. Så hon startade ett eget märke med matta läppstift istället. Hon var då 18 och året var 1992.
– Något annat fanns inte att göra, säger hon. Det enda som gällde då var läppglans.

Poppy King aka Lipstick Queen har inte bara ett fantastiskt namn och en underbar accent. Hon har också en alldeles särskild känsla för glamour.

– Definitionen av skönhet är ganska snäv, utifrån den kan vi inte alla bli vackra. Men alla kan bli glamorösa. Jag insåg tidigt att jag aldrig kommer att passa in i mallen för någon som anses vacker men jag kan vara glamorös, det kan alla kvinnor. Glamour är mer inkluderande och omfamnande än skönhet.

Att hon älskar retro glamour, Old Hollwyood och filmstjärnor bör inte komma som en överraskning för någon som sett hennes Lipstick Queen-produkter. Snygga, stiliga förpackningar som andas art deco. Den första kollektionen med sju matta läppstift fick namn efter de sju dödssynderna som en kommentar till de insmickrande, simplifierande namn och den typen av marknadsföring som läppstiftsmärken använde sig av på 90-talet.

Annons
Annons

– Läppstift, mer än någon annan skönhetsprodukt, är som en superhjältes cape. Den transformerar dig till det du tror du är kapabel till och vare sig du bär ett starkt läppstift eller ett med bara lite färg så är det själva akten som ger styrkan. Det är magiskt.

I sin självbiografi Diary of a Lipstick Queen berättar hon att det inte alltid varit en dans på rosor att ha ett eget makeupföretag. Men hon har alltid fokuserat på enbart läppstift och faktum är att hon fortfarande älskar sina produkter så mycket att hon faktiskt inte använder några andra, trots att hon älskar läppstift så otroligt mycket.

– Jag vet att det låter bisarrt men jag har varken använt eller ens provat läppstift från något annat märke sedan jag var tonåring. Jag blev så besviken över min upplevelse att jag grundade mitt eget märke direkt. Det finns säkert trevliga alternativ på marknaden idag men för det jag söker, en fin balans mellan pigment och nyans, hittar jag det bara när jag tillverkar det själv.

Annons