Läpphänget är kollektivt

Under strecket
Publicerad
Annons

Av kommentarerna förstår man att Göran Persson och hustrun i praktiken separerade för länge sedan, att skilsmässoansökan bara var den formella bekräftelsen. Åtminstone från statsministerns sida.
Ursäkta om jag blir intim, Göran, men när ni politiker självmant försöker sudda ut gränsen mellan den offentliga och privata sfären, när inte minst statsministern själv har som strategi att bli bundis och tjenis med journalistkåren, då får densamme finna sig i att hans skilsmässa figurerar i spalterna.
Därför blir makarna Perssons havererade äktenskap också en riksangelägenhet. Hur väl eller illa landets statsminister hanterar sin familjesituation har de facto betydelse för tilltron till hans förmåga att ”ta ansvar för landet”.
Min avsikt är inte att strö salt i såren, Göran. För precis som alla andra som inte ser någon annan utväg än att upplösa sitt äktenskap, tror jag att du är ledsen. Uppriktigt.
Men detta ditt försvagade tillstånd avhåller nu inte mig från att hjärtlöst påminna om vem som raljerade mest
åt moderaternas grepp i valrörelsen att koppla krav på skattesänkningar till människors behov av mer tid för varandra. Något som vår statsminister alltså gjorde sig hejdlöst lustig över.
Men när allt kommer omkring - skulle inte den deppige statsministern kunna finna tröst i att slösa en del av sin makt på att underlätta för familjer att lägga sina trassliga livspussel?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons