Hela denna artikel är en annons

Lanserar ny telefon för äldre

I takt med att smartphones blivit mer avancerade har utvecklingen av ”vanliga” telefoner stannat av, trots att det finns en stor målgrupp bland äldre användare. Nu lanserar LG mobiltelefon, EasySmart, med alla avancerade funktioner som tillhör en smartphone, men paketerade på ett enkelt sätt.

– Telefonen är anpassad efter äldres behov. Men för att inte missa moderna och avancerade funktioner i smartphones har vi fört in de funktionerna i en mer traditionell telefon. Man tar inte hela steget till en smartphone direkt, utan ger dem möjligheten i den takt de själva väljer, säger Thomas Wering, Nordisk marknadschef, på LG Electronics.

Grupperna skiljer sig åt

Den generella smartphone-användaren använder alla funktioner som finns i telefonen och ser den som ett verktyg för allt från kommunikation till underhållning. Den äldre gruppen som inte nödvändigtvis tagit steget över till smartphones ser sin telefon mer som ett kommunikationsverktyg där själva tekniken inte är avgörande, visar en undersökning som LG genomfört.

– Vi såg tydligt när vi presenterade produkten för den äldre målgruppen som inte gått över till smartphone-världen att det finns en acceptans för nya lösningar, säger Thomas Wering.

Han fortsätter.

– Med den här telefonen ser man fördelarna med att blanda en smartphone med en traditionell telefon. Det går att spela det där spelet alla pratar om och prata med barnbarnen via Skype, eller bara kolla när bussen går , samtidigt som det går att välja mellan klassiska knappfunktioner och en modern touchscreen.

Designen central del

Designen av telefonen har varit en central del i utvecklingen och förenklingen. Istället för att enbart ha touchscreen är telefonen vikbar med ett klassiskt tangentbord med knappar.

– Vi har sett att många i den äldre målgruppen väljer telefon utifrån var barn och barnbarn säger till skillnad från yngre där exempelvis märke har stor betydelse. Vi ser EasySmart som en bra julklapp till många äldre som har ett behov att ha en mobiltelefon som även har mer avancerade funktioner, säger Thomas Wering.

Är du intresserad av LG EasySmart så finns den att köpa hos tex Tele2 och Elgiganten.

Annons
Annons
Annons