Längtar till Hollywood

STJÄRNA PÅ HEMMAPLAN Fransk film har många stjärnor som inte är så kända utanför Frankrikes gränser. En av dem är Elsa Zylberstein, som i helgen vann en fransk César för sin roll i Jag har älskat dig så länge, som får premiär på fredag.

Under strecket
Publicerad
Annons

Frankrike har en blomstrande filmindustri som producerar cirka 200 filmer per år. Men det är bara en handfull som märks eller gör succé i resten av världen. Samma sak gäller deras skådespelare. Elsa Zylberstein har gjort nästan 60 film- och tv-roller sedan hon började som 18-åring och flera filmer med regissören Raoul Ruiz, men är i stort sett okänd hos oss i Sverige.

Ibland kan det kännas lite instängt i den frankofila självtillräckligheten tycker Elsa Zylberstein. Jag träffar henne i Paris, nyss hemkommen från Golden globegalan i Los Angeles, där Jag har älskat dig så länge var en av de nominerade till bästa utländska film. Den vann inte men älskades av alla, berättar Elsa Zylberstein, som mycket hellre hade sett den som Frankrikes Oscarsbidrag istället för Mellan väggarna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons