Längtan fick henne att bryta upp som 71-åring

Längtan är en stark kraft, om det vittnar läsarmejlen efter Idagsidans artikelserie ”Byta liv”. Huset på Österlen, barndomens landskap och yrket du var ämnad för – så blev drömmarna verklighet.

Under strecket
Publicerad
Annons

”Men hur kan du – lämna Öland och allt du har byggt upp här?, Tänk om du inte får några gäster! Och vinter och kallt! Så långt norrut? Har du släkt kvar där? Är det där uppe i Norrland som man måste köra 20 mil för att köpa varm korv och en kvällstidning? Finns det några allmänna kommunikationer? Hur långt får du till en mataffär? Finns det "gatlyse" i den där byn?” Farhågorna och frågorna var många från vän-och bekantskapskretsen.

Vid 71-års ålder bryter jag upp från Öland, som jag verkligen älskat. Inräknat fem år i Kalmar har jag bott och verkat på ön i 44 år. Född i den lilla byn Lövvik i nordvästra Ångermanland kom jag 13 år gammal för första gången till Öland och blev stormförtjust. Det var vår pappas stora natur- och kulturintresse som förde oss dit och jag tog sannerligen Öland till mitt hjärta. Men först 1979 blev jag bofast.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons