Längtan efter lite skit under naglarna

Under strecket
Publicerad
Annons

m Bella tipsar
Gardiner med frans
Tro det eller ej men gardiner med frans är det enda rätta i år. Detta enligt brittiska inredningsmagasinet Livingetc.
Jag ser dem överallt. Om än i olika skepnader.
Än är det barn som plockar kortstjälkade tussilago i södervända dikesrenar. Än pensionärsfarbröder som efter en evighet vid tag-själv-ställningen utanför blomsterhandeln väljer gul primula till köksbordet. Eller sommarstugeägarna, som störtar till landet och gräver så fort första vårsolen visar sig. Och villafolket, som ställer pärlhyacint i krukor på trappan. För att inte tala om terrassentusiasterna, som redan tokshoppar i handelsträdgårdarna trots expertråd om nattfrost, tålamod och väntan. Och min vän Maggan, som häromdagen kom på besök medförandes en pytteliten knippa krokus och snödroppar plockade i bostadsrättsföreningens lilla täppa.

Själv hade jag redan planterat lavendel och rosmarin på balkongen. Växter som, placerade i blå krukor på avskavt trädgårdsbord, tar mig till Provence, Toscana och
Thessaloniki på en kafferast. Bara att blunda, vända ansiktet mot solen, dra med handen över bladverken och sniffa i sig aromen.
Det handlar om att sticka fingrarna i jorden. Om att känna livet liksom återvända efter långa kalla vintern. Om att för en kort stund leva i känslan av att ingenting annat är viktigare. Saker som att hinna med bussen, gå på affärsmöten, storstäda, småhandla, arbeta, hälsa på släkten, följa almanackan, banta, planera eller köpa mat blir sekundära.
Just i denna stund finns nämligen ingenting viktigare än att få lite skit under naglarna och en föraning om sommar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons