Långrandig gäst i Sverige

Från arbetargrabb till adlad modeskapare – tack vara ränderna. Paul Smith blev känd för att skapa utsökta plagg med en galen twist. Nu står hans namn på allt från rakvatten till heminredning. I veckan är han hedersgäst på Stockholms möbelmässa.

Under strecket
Publicerad
Annons

På möbelmässans entrétorg har den brittiske modedesignern skapat ett rum i fyra delar. I The Paul Smith lounge hymlas det inte med att hans möbelgärning är ringa. Ett rum är tapetserat med egna blomsterbilder, ett annat med interiörfotografier från de många butikerna. En del är en hyllning till den italienske arkitekten och designern Giò Ponti och den fjärde – och mest överraskande – består av saker Paul Smith fått sig tillskickade från en mystisk beundrare.

Redan 2002 kom italienska Cappellinis Mondo kollektion, signerad Paul Smith. Om den blev en succé eller inte låter vi vara osagt, men sannolikt var samarbetet ändå gynnsamt eftersom det främst handlade om att låna varandras goda renommé och inte om att skapa intressanta och funktionella alster för framtiden. Däremot finns ett 20-tal av Paul Smiths mattmönster fortsatt i produktion hos The Rug company.

Annons
Annons
Annons