Annons

Naomi Abramowicz:Länge leve de pigga pensionärerna

**Sänkt pensionärsskatt**I budgeten ingår sänkt skatt för de pensionärer som har allra lägst inkomster. Den som får 10 000 kronor i pension får sänkt skatt med 270 kronor i månaden. Därefter trappas avdraget ned och från 20 000 kronor i pension sker ingen skattesänkning.Men det ska också tilläggas att regeringen vill införa en särskild löneskatt på 5,6 procent för personer över 65 år. Det gör det dyrare för företag att anställa äldre. En plånboksfråga blir det framförallt för egenföretagare över 65 år, som direkt får mindre i plånboken.
**Sänkt pensionärsskatt**I budgeten ingår sänkt skatt för de pensionärer som har allra lägst inkomster. Den som får 10 000 kronor i pension får sänkt skatt med 270 kronor i månaden. Därefter trappas avdraget ned och från 20 000 kronor i pension sker ingen skattesänkning.Men det ska också tilläggas att regeringen vill införa en särskild löneskatt på 5,6 procent för personer över 65 år. Det gör det dyrare för företag att anställa äldre. En plånboksfråga blir det framförallt för egenföretagare över 65 år, som direkt får mindre i plånboken. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Publicerad

**Pensionsåldern måste höjas. **Annars riskerar framtidens pensioner att bli allt för skrala. Det skriver Finanspolitiska rådet i rapporten Svensk finanspolitik som lanserades förra veckan.

Det är inte konstigt att arbetslivet behöver förlängas. Dagens pensionsålder härstammar från en tid då många inte ens förväntades överleva sin pensionsdag.

Annons
Annons
Annons